Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η Βασίλισσα της Πιτζάμας!


...ή της νυχτικιάς, αλλά κάνει κρύο ακόμα!
Θα ήθελα να εκθειάσω, το είδος ρουχισμού, που συντροφεύει αγόγγυστα τους τελευταίους μήνες την καθημερινότητα μου. Πασαλειμμένη ενίοτε, με σάλια, φρούτα και διάφορα άλλα, αλλά ας μην τα αναφέρω καλύτερα (έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες φαντάζομαι να βιώσουν το περιβόητο συντριβανάκι...), η πιτζάμα με ακολουθεί, με ζεσταίνει και  μου προσφέρει την άνεση που απαιτεί η φροντίδα μωρού-σπιτιού (είμαι η Μαίρη Παναγιωταράααα... τραγουδιστά...).


Το ομολογώ, πριν μείνω έγκυος δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία στις πιτζάμες. Άλλωστε, όταν γυρνάς ξημερώματα, τι την θες την πιτζάμα. Πέφτεις και έτσι!
Την άλλη μέρα φυσικά με το που ξυπνάς, ντύνεται και πας για καφεδάκι! Η πιτζάμα, δεν έχει θέση στη ζωή σου! Είσαι νέα και ελεύθερη και αν δεν γίνουν και οι δουλειές του σπιτιού δεν χάθηκε και ο κόσμος!

Ως που έρχεται εκείνη η μέρα, που διαβάζεις την λίστα του νοσοκομείου και αναφέρει 2 νυχτικιές . Νυχτικιές? Τι, αυτές οι γιαγιαδίστικες, οι φαρδιές, με την τσαχπινιά-κορδελάκι στο λαιμό? Πλάκα μου κάνεις! Αποκλείεται! 
Τι αποκλείεται.... και τις αγόρασα και τις φόρεσα και αγόρασα και άλλες, για να έχω ποικιλία! Όλες με τσαχπινιά γιαγιαδίστικη παρακαλώ, μην ξεφύγουμε και από την παράδοση!
Α, και ο άντρας μου, του αρέσουν παρά πολύ οι πιτζάμες μου. Έχει τόσο βαρεθεί να με βλέπει με αυτές, που θα με δει καμία μέρα με ρούχα και θα του φανεί περίεργο...



Αλλά έλα, ομολόγησε το και εσύ! Δεν έχει υπάρξει φορά, να πεις "μακάρι να μπορούσα να πάω με τις πιτζάμες στη δουλειά"? Εγώ πάντως το παραδέχομαι, το έχω πει και δυστυχώς κατέπνιξα την παρόρμηση μου και έβαλα φόρμες! Μεγάλη διάφορα ε?

Εν πάση περιπτώσει, το ζήτημα είναι σοβαρό. Δεν είναι δυνατόν εγώ, που φορούσα τακούνια από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν ήξερα τι σημαίνει φόρμες, να κυκλοφορώ με πιτζάμες καμβά (από τα προαναφερόμενα ντε!), μαλλί σαλιγκαράκι (άλουστο εννοείται), άβαφτη (αυτό μας μάρανε!) και φυσικά τα υπέροχα και κολακευτικά γυαλιά μου ( είμαι και στραβούλιακας συν τοις άλλοις). Πρέπει κάτι να γίνει... 

Αλλά θα μου πεις, άντε και ντύνεται και στολίζεσαι. Που πας? Στη δουλειά? Για καφέ (χα χα γελάω μόνη μου) ή στο σούπερ μάρκετ, φορώντας επιπλέον τον υπέρτατο Μπουρίτο?
Έρχεται καμία φιλενάδα σπίτι και φυσικά σχολιάζει, "πάλι με τις πιτζάμες είσαι"? Μα σάμπως χωράω και σε κανένα ρούχο νομίζεις? Τα φορεματάκια (δεν είναι τυχαία η χρήση του υποκοριστικού) που φορούσα και το έπαιζα κοκέτα, ούτε για μπλούζες δεν μου χωράνε και φυσικά, ούτε λόγος για καινούργια. Αφού δεν στο κρύβω, πολλές φορές, φοράω μπλούζες του άντρα μου... Μη γελάς, είναι τόσο άνετες! Για το κολακευτικές, το αφήνω απλά ασχολίαστο. 

Μ΄ αυτά και μ´ αυτά κατέληξα να στεφθώ βασίλισσα της πιτζάμας με δόξα και τιμή. Με στέμμα, το μαλλί σαλιγκαράκι και για γοβάκια παντόφλες από το jumbo, που είναι φθηνές, γιατί έχω και τα σκυλάκια μου, τα αξιολάτρευτα  (!!@#$$%^&**) που άμα βρουν παντόφλες ξέμπαρκες τις  κάνουν κομφετί  (κυριολεκτώ...) και ας πέρασαν οι Απόκριες. 

Αλλά να, είναι και μερικές γυναίκες παύλα μανούλες που τις κοιτάς και είναι λες και βγήκαν από editorial μόδας.
Διάβασα την ανάρτηση της Μάχης, από το Όπου υπάρχει θέληση...υπάρχει και τρόπος! και οι γυναίκες αυτές, ήταν κ εκεί! Μάλλον βγαίνουν από ειδικό σχολείο. 
Το κοκέτα-αδύνατη-τα κάνω-όλα-και-προλαβαίνω σχολείο. Να μου πουν που είναι, να πάω να γραφτώ πάραυτα!

Ίσως βέβαια, να είναι που έγινα πρόσφατα μαμά και αργότερα τα πράγματα θα καλυτερέψουν... Αλλά να, είναι μια μικρή φωνούλα που μου λέει, ότι μάλλον δεν θα ξαναβάλω τακούνια..... (λυγμός)



ΥΓ. Προσοχή! Για λόγους ευκολίας και γρηγοράδας μην επιχειρήσετε, να οδηγήσετε, μέχρι πχ το κοντινό μπακάλικο ή στο διπλανό χωριό, να παραλάβετε μια φίλη ντυμένες με πιτζάμες. Το πιο πιθανό είναι, να σας σταματήσει η τροχαία και να πρέπει να κατεβείτε από το όχημα... Έχει συμβεί....!!!!
ΥΓ2 Το κείμενο είναι χιουμοριστικό. Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι εντελώς συμπτωματική!

24 σχόλια:

  1. Λίνα μου μη σκας. Φάση είναι και θα περάσει. Όλες την περάσαμε!! Εγω έκανα 1 1/2 χρόνο για να συνέλθω εντελώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ! Έχω ακόμα δρόμο δηλαδή...!!! Πάντως και να μου το έλεγαν πριν κάτι χρόνια ότι η πιτζάμα θα γινόταν το alter ego μου δεν θα το πίστευα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Χαχαχα Λίνα μου μπορώ και εγώ να στεφτώ η πριγκήπισα της πιτζάμας, μια από τα ίδια είμαι! Η μεγάλη πρόοδος που έχω κάνει είναι ότι βγαίνοντας έξω ( με τη φόρμα βεβαίως βεβαίως ), βάζω λίγη μάσκαρα και λίγο ρουζ... Και σε ρώτάω: καλά τώρα, το καλοκαίρι τι φοράνε έξω ( ή μάλλον σε τι ρούχα μπαίνει το ταλαίπωρο κορμί; ). Όσο για τις μαμάδες μανεκέν, είμαι σίγουρη ότι έχουν κάποιου είδους βοήθειαμε το μωρό, αλλιώς πώς το κάνουν και το συντηρούν το beaute;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ... Ναι το καλοκαίρι είναι ένα θέμα...! Στην καλύτερη περίπτωση που μπορώ να φανταστώ (με αισιοδοξία πάντα) θα προμηθευτώ καφτάνια σε ποικίλα σχέδια και χρώματα... Το μόνο ίδιο θα ειναι το νούμερο... XXL!!!
      Τώρα το μόνο που μένει να βρούμε ειναι μια δουκισσα της παντόφλας και μια μαρκησια των μπικουτί για να συμπληρωθούμε!

      Διαγραφή
  3. αχαχαχχαχαχα τελικα ολες την τρωμε την φρικη μας με τον εαυτο μας πριν και μετα
    απο οσο εχω καταλαβει το μπουριτακι σου ειναι πιο μικρο απο εμας, θα σου πω λοιπον οτι αν και η δικια μου ειναι πλεον 2 και αναγκαστικα ντυνομαι γιατι εργαζομαι και παλι εξακολουθω και φοραω οτι πιανει το χερι.. αλλα ξερεις κατι;; δεν με νοιαζει καθολου, μονο που γελαει και ξεκαρδιζεται τα ξεχναω ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν διάβασα το σχόλιο σου το απόγευμα γύρισα δίπλα μου που έπαιζε το Μπουριτακι και εκείνος μου έριξε ένα χαμόγελο χιλίων μεγατόνων... Ελιωσα! Και ναι τα ξέχασα και εγώ όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίνα όλες οι μαμάδες περνάμε από αυτή την φάση εκτός αν έχεις άλλους που τρέχουν για το παιδί σου .. υπομονή και όπως είπες με ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά και ένα Σ'αγαπώ μαμά τα ξεχνάμε όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό έχει αξία... αυτό το χαμόγελο...αχ!!!
      Αλλά να σου πω, ακόμα και αν είχα άτομα να τρέχουν δεν θα το ήθελα... Καλύτερα κουρασμένη και με φόρμες! Χαλάλι του!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρααα!!Καλώς σε βρήκα!!Μανούλα δεν είμαι ακόμη αλλάααααα χαλαράααααααα παίρνω τον τίτλο η πριγκίπισσα της πυτζάμας!!!!!!!Που να γίνω και μανούλα!!!Άσε με με τις κοκέτες στα περιοδικά...αν είχαμε και εμείς 10 μπειμπι σιτερ,10 καθαρίστριες ,οικονόμους και κομμωτή ,μακιγιέζ παραμάσχαλα θεές θα είμασταν!!!!!!!!Ούτε να τα σκέφτεστε αυτά....καλά να είμαστε και όλα τα άλλα...άσπρα βάσανα!!φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραία που θα ήταν να είχαμε έναν κομμωτή και έναν μακιγιέζ σπίτι μας!!! ΑΑΑ και ένα διαιτολόγο θα ήθελα παρακαλώ...! (Για ευνόητους λόγους!) Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Μόλις σε ανακάλυψα και, κρίνοντας από τον τρόπο γραφής σου, πολύ χαίρομαι γι' αυτό!
    Μπορεί να είσαι μια βασίλισσα με πιτζάμες, αλλά δεν παύεις να είσαι βασίλισσα! ;-)
    θα τα λέμε συχνά (δεν είναι απειλή, είναι υπόσχεση...)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα σε ευχαριστώ!!! Έκανα και εγώ τη βόλτα μου απο το δικό σου! Τι ωραίες που είναι οι συνταγές σου!!!!
      Θα τα λέμε απο δω και πέρα!!

      Διαγραφή
  8. Μανώλης αγχώνεσαι , φάση είναι που περνάει και πίσω δεν γυρνάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις περάσει στοίχημα θα μείνω έγκυος στο δεύτερο και φτου και απο την αρχή!!! χα χα χα

      Διαγραφή
  9. Μετά από ένα δίωρο σιδερώματος, έπεσα πάνω στην φωτογραφία με την κοπελια σε ημιλιπόθυμη κατάσταση( έτσι είμαι εγώ αυτή την στιγμή ). Αυτό που γράφεις για οδήγηση με τις πιτζάμες και την τροχαία είναι όντως έτσι. Φάση πάντως είναι, όλες την περάσαμε. Τέτοιες αναρτήσεις να κάνεις και εγώ θα χαίρομαι πολύ που σε βρήκα! Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το δίωρο σιδερώματος το έχω σήμερα.... Τι τραβάμε και εμείς οι μάνες!!!! Αυτό με τις πιτζάμες δεν το γράφω τυχαία...μου έχει συμβεί... και με παντόφλες ελεφαντάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν πήρες εσύ τον τίτλο της βασίλισσας..να πάρω εγώ της πριγκίπισσας;
    Φόρμες και πιζάμες..άστα φιλενάδα! Έχω αρνηθεί να πάρω καινούρια ρούχα αν δεν έρθω λίγο στα κιλά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως και να τον πάρεις!!! Το ομολογώ και εγώ δεν τολμάω να πάρω καινούργια ρούχα....

      Διαγραφή
  12. Telika se kathe mamadoblog pou sevetai ton eayto tou uparxei mia antistoixi anartisi.... Xaxaxa ti na po einai thema proteraiotiton... Ki ego pantos apo ti dili sou pleura eimai... Malli me klamer monimos k gualia sto spiti... Asta na pane... Pou tha paei ta prota 18 xronia einai duskola!!! Xairomai polu pou se anakalupsa :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πρώτα 18...? Ωχ! Με άγχωσες τώρα και θα πάω να χτυπήσω μία σοκολατίτσα!!!
      Περνάω αμέσως και απο το δικό σου!!!

      Διαγραφή
  13. Σε κάθε σπιτικό με παιδί που σέβεται τον εαυτό του, υπάρχει μια εξοχότης μαμά με πυτζάμες!!! Δηλαδή και αυτές οι κυρίες που είναι πάντα "στην πένα" τι φοράνε σπίτι τους ήθελα να ήξερα; Τακούνια;;;
    Μωρέ έχω πάει και τα παιδιά σχολείο με πυτζάμες και από πανω μπουφανάκι, τρέμοντας μην με ανακαλύψει κάποιο περιοδικό μόδας που κάνει street fashion:)
    Απόλαυση η ανάρτησή σου Λίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσο σε καταλαβαίνω .Θέλουμε να είμαστε άνετες βρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται! Πάνω απο όλα η άνεση... Δεν μας φτάνει η κούραση να έχουμε και τα ρούχα...? Δεν λέει!

      Διαγραφή