Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η πρώτη ανάρτηση απο το πρωί φαίνεται!

Γυρνούσε στο μυαλό επί μήνες. Δεν ήμουν σίγουρη αν μπορούσα να το κάνω. Το έψαχνα από δω,  το έψαχνα από κει και τελικά το αποφάσισα! 
Δημιούργησα ένα blog για την μητρότητα και πως εγώ τη ζω. Με τις ανησυχίες μου, τα προβλήματα και κυρίως τις απορίες! Γιατί ως γνωστόν καμία γυναίκα δεν γεννήθηκε "μαμά" όλες γίναμε στην πορεία, όλες διαφορετικές, μα όλες υπέροχες με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.
Η εγκυμοσύνη μου ήταν ιδιαίτερα εύκολη,
δεν αντιμετώπισα κάποια δυσκολία, εκτός ίσως από μια αιμορραγία που είχα τον τρίτο μήνα (η τρομάρα μου απίστευτη!) και την ζέστη του Αυγούστου (η απόγνωση μου απίστευτη!).
Το μόνο μου πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε κανείς στην οικογένεια με πρόσφατη απόκτηση μωρού (εκτός από την νύφη μου,η μαμά και η πεθερά δεν πιάνονται, ανήκουν στα παλιά πρότυπα ανατροφής) ή τουλάχιστον κανένας που θα μπορούσα να εμπιστευτώ. Το μόνο άτομο που με συμβούλεψε και μπορούσα να μοιραστώ μαζί του τις απορίες και τις ανησυχίες μου ή ακόμα και τις παράνοιες μου (ορμόνες λέγεται...) ήταν μια αγαπημένη μου φίλη, προερχόμενη από τα σχολικά - εφηβικά μου χρόνια που ήταν επίσης έγκυος.



   'Όταν ήρθε στον κόσμο ο μικρός μου Mπουριτάκος (παρατσούκλι που του έβγαλε η αδερφή μου την πρώτη μέρα στο νοσοκομείο), συνέχισα να έχω απορίες. Κάθε πότε πρέπει να τον αλλάζω? Είναι φυσιολογικό αυτό το χρώμα στην πάνα του (ξέρετε πολύ καλά "ποιο" χρώμα εννοώ!)? Κάθε πότε πρέπει να τον ταΐζω? Το γάλα μου, του είναι αρκετό? Μα γιατί κλαίει.......?
Απορίες πολλές, αλλά δεν πτοήθηκα ούτε στιγμή, είναι αυτό που λένε το ένστικτο της μάνας μάλλον. Είχα πάντα αυτή τη σιγουριά ότι τα κάνω όλα σωστά, άσχετα από τη μουρμούρα του μπαμπά....(ε καλά όχι και πάντα...).
   'Έτσι λοιπόν πέρασαν οι πρώτοι 3 μήνες. Πέρασαν και οι πρώτες απορίες και ήρθαν νέες, προέκυψαν νέα προβλήματα, όπως "πως θα συνεχίσουμε τον αποκλειστικό θηλασμό μετά την επιστροφή μου στην εργασία". 'Έψαξα διάφορα sites, διάβασα πολλά και αγαπημένα blogs, έκανα ερωτήσεις σε forums, διάβασα βιβλία, ρώτησα τις φίλες μου και διάφορους συγγενείς και τελικά κάτι κατάφερα.
   Αυτό λοιπόν που επιθυμώ να κάνω σε αυτό το blog,  είναι να μοιράζομαι με την αδερφή μου, τις φίλες μου και όποιον άλλο επιθυμεί τις εμπειρίες μου ή και τις γνώσεις μου, μα πιο πολύ, τις απορίες μου! Να ακούω τις δικές τους απορίες, να το συζητάμε, να βρίσκουμε λύσεις και ένα στήριγμα σε αυτό το υπέροχο ταξίδι που λέγεται μητρότητα! Καλή αρχή!

7 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή! Καλώς ήρθες στη blogo-γειτονιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή αρχή λοιπόν με το μπλογκάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο το έκανες!'Ατιμη έβαλες πουά,το αγαπημένο μου!
    Καλή επιτυχία με το μπλογκ σου,είμαι σίγουρη οτι θα είναι ενδιαφέρον όπως άλλωστε και η προσωπικότητά σου!Επίσης,μου χρωστάς μια στήλη,σαν "επίτιμο" μέλος που είμαι ;-)
    Η "παλιά αγαπημένη φίλη των παιδικών χρόνων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ αγάπη μου για τα καλά σου λόγια! Εννοείται οτι έχεις δική σου στήλη... με ανάλογο θέμα (ξέρεις εσυ!!). Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή