Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

The toys files


Το θέμα παιχνίδια με απασχόλησε αρκετά από τότε που γεννήθηκε ο μικρός Μπουρίτος, πριν ολόκληρους 5 μήνες δηλαδή! Δεν ήξερα τι να του αγοράσω, αν ήταν κατάλληλο για την ηλικία του, αν θα του άρεσε , αν θα ήταν  οικονομικό και από που. 
Μέχρι τώρα,  τα μόνα που του έχω αγοράσει ήταν το μουσικό αλογάκι της fisher price,  που το είδα στο eimai mama, και την sophie the giraffe ύστερα από μία λανθασμένη μου εντύπωση ότι βγάζει δόντια! Τα υπόλοιπα, ένα αρκουδάκι, ένα ελεφαντάκι, ένα μασητικό αρκουδάκι και ένα σπιράλ για το καρότσι, ήταν δώρα από συγγενείς και φίλους.
Έχω περάσει αρκετές ώρες σε μαγαζιά με παιχνίδια και ακόμα περισσότερες ώρες στο amazon  να ψάχνω τι θα ήταν κατάλληλο για το μικρό μου
Έπρεπε να λάβω υπόψιν μου κάποιες παραμέτρους, γιατί το παιχνίδι μπορεί να προσφέρει  ψυχαγωγία αλλά κυρίως βοηθάει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνει τη φαντασία και την δημιουργικότητα του.  Καταρχήν έπρεπε να διαλέξω κάτι σχετικά με την ηλικία του, παιχνίδια για μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να τον τραυμάτιζαν ή απλά να μην τον ενδιέφεραν στην καλύτερη περίπτωση. Επίσης έπρεπε να είναι σύστοιχο  με την προσωπικότητα του. Τώρα θα μου πείτε τι προσωπικότητα μπορεί να έχει ένας μπόμπιρας 5 μηνών..... και όμως! Ενώ τα λούτρινα που ήδη έχει τον αφήνουν αδιάφορο, το mobile  πάνω από την κούνια του απλά το λατρεύει! Τα mobile γενικά βοηθάνε στην όραση, ειδικά αν είναι με πολλά χρώματα και σχέδια, όσο για τη μουσική τα ηρεμεί και τα νανουρίζει. Επίσης για την ηλικία του είναι και οι κουδουνίστρες, που προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων, προσέχοντας πάντα την ποιότητα τους και το υλικό που είναι κατασκευασμένο καθώς σύντομα το μωράκι θα αρχίσει να το βάζει στο στόμα του. Μία άλλη επιλογή είναι τα διάφορα κουκλάκια - αρκουδάκια φτιαγμένα από μαλακό υλικό που εξασκεί την απτική του ικανότητα, προσέχοντας και σε αυτή την περίπτωση την ποιότητα κατασκευής τους, αποφεύγοντας αυτά που αφήνουν χνούδι.
Μία πολύ καλή επιλογή παιχνιδιού είναι τα επιτραπέζια γυμναστήρια - παπλώματα, που εκτός από ήχους, παιχνίδια και χρώματα έντονα έχουν και διάφορες υφές, απεικονίσεις ζώων και διάφορα άλλα αναλόγως τι θα διαλέξουμε, άλλωστε οι επιλογές και εδώ είναι απεριόριστες.
Λίγο αργότερα μπορούμε να προσθέσουμε και κυβάκια για ταίριασμα σχημάτων και μαλακά βιβλιαράκια με ήχους (χρίτσι χρίτσι!). 
Πάντα προσέχουμε ότι παιχνίδι και να αγοράσουμε να είναι φτιαγμένο από φυσικά υλικά, όχι τοξικά χρώματα, να μην είναι βαρύ για την ηλικία του και  να μην έχει διάφορα κολλημένα αντικείμενα που μπορεί να καταπιεί.  Όσο πιο μικρό είναι το μωρό τόσο πιο ήπιες πρέπει να είναι οι δραστηριότητες που χρειάζεται και τόσο ήπιοι πρέπει να είναι και οι ήχοι που το περιβάλλουν. Εδώ βέβαια έχω μία ένσταση, καθώς ο μικρός Μπουρίτος μόνο ησυχία και ήπιους ήχους δεν θέλει! ¨Οσο περισσότερη φασαρία τόσο πιο χαρούμενος είναι! Τι να πω... Μπουρίτος είναι αυτός!
Τελικά αποφάσισα. Το επόμενο παιχνίδι του θα είναι ένα επιτραπέζιο γυμναστήριο . Ας ξεκινήσω το ψάξιμο λοιπόν! 


2 σχόλια:

  1. Λίνα μου αν είχα να σου προτείνω εγώ παιχνίδια για το μωράκι σου, χωρίς δεύτερη κουβέντα θα σου έλεγα τα παιχνίδια της Lamaze (από amazon uk τα παίρνω εγώ, είναι πιο φτηνα), τα παιδιά τα λατρεύουν!
    Επίσης μας άρεσε εμας πολυ ένα μασητικο-κουδουνίστρα Manhattan toy winkel!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχω υπόψη μου τα Lamaze, έχουμε πάρει τα παπουτσοχερακια όπως τα λέω από το amazon εννοείται! Δεν συμφέρει από πουθενά αλλού... Και το relax μας από εκεί το πήραμε στη μισή τιμή από ότι κάνει Ελλάδα...
      Την κουδουνίστρα δεν την ξέρω, θα την google-αρω!

      Διαγραφή