Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Τα γενέθλια του Θανάση!


Μια μικρή ιωσούλα, από αυτές τις "ωραίες", που παίρνουμε δώρο από τον παιδικό σταθμό, καθυστέρησε την ανάρτηση αυτή. Αφού την περσινή ανάρτηση για τα γενέθλια του Θανάση, δεν την έκανα ποτέ (μα πόσο ασυνεπής Θεέ μου!), είπα ότι πρέπει να βρω χρόνο και όρεξη (παίζει και αυτή το ρόλο της,,,) για  να την κάνω!



Η "συζήτηση" για τα φετινά γενέθλια του μικρού μας, άρχισε τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Πέρσι δεν σήκωνα κουβέντα, τα γενέθλια θα τα έκανα στο σπίτι, θα τα έφτιαχνα όοοοολα μόνη μου και θα καμάρωνα σαν καλή και άξια νοικοκυρά και οικοδέσποινα! Τα έκανα φυσικά όλα αυτά, αλλά στο τέλος και κουράστηκα υπερβολικά και δεν κατάλαβα τίποτα, από τα -πρώτα- γενέθλια του μωρού μου.... 

 
Έτσι, είπα πως φέτος, ίσως και να είναι καλή ιδέα να κάνουμε τα γενέθλια, σε κάποιον παιδότοπο. Ένας λόγος παραπάνω ήταν ότι είχαμε μόλις 2 εβδομάδες στο καινούργιο σπίτι (σας το είχα πει ότι ψάχνω σπίτι εδώ - πρέπει κάποια στιγμή να σας πω και πως το βρήκα!) και ακόμα δεν είχαμε τακτοποιηθεί. Το οικονομικό βέβαια, μας απασχολούσε ιδιαίτερα καθώς η μετακόμιση έφερε  πολλά αναμενόμενα και μη έξοδα. Καταλήξαμε σε ένα ποσό και ξεκινήσαμε να ρωτάμε τιμές στους παιδότοπους. Και κάπου εκεί έπαθα ΣΟΚ!!! 


Οι τιμές εντελώς παράλογες, χωρίς να σου προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο, ενώ σε παιδότοπους που ήταν πιο οικονομικά, υπήρχαν άλλα θέματα όπως καθαριότητας και ασφάλειας.
Φτάνοντας μερικές ημέρες πριν τα γενέθλια, δεν είχαμε αποφασίσει ακόμα τι θα κάνουμε, μέχρι που ηρωικά πήρα την μεγάλη απόφαση! Θα κάνω και πάλι τα γενέθλια σπίτι! Και λέω ηρωική, γιατί πέρσι ούτε λίγο ούτε πολύ παρευρέθηκαν στα γενέθλια του Θανάση μου, πάνω από 60 άτομα! Ούτε όταν πήγαινα  λύκειο δεν είχα τόσους καλεσμένους!!!



Με λίγα λόγια έβαλα την πρώτη (ταχύτητα καλέ) και ξεκίνησα τον σχεδιασμό! Τι θα φτιάξω από φαγητά, τι θα φτιάξω από γλυκά (εκτός την τούρτα που φέτος δεν ήθελα να την φτιάξω εγώ), την μεγάλη λίστα του σούπερ μάρκετ και φυσικά τον στολισμό, που εγώ πάντα δίνω ιδιαίτερη σημασία και ας λέει ο άντρας μου ότι κουράζομαι άδικα!


Το θέμα που επιλέξαμε (λατρεύω τα "θέματα") ήταν φυσικά "Ο Μι". Ποιος είναι ο Μι? Κατά τον Θανάση ο Μίκι Μάους!!!!



Έτσι λοιπόν με λίγο τρέξιμο, μια μικρή "έκπτωση" στους καλεσμένους και την πολύτιμη βοήθεια της αδερφής μου και της κουνιάδας μου, καταφέραμε και κάναμε τα γενέθλια του μικρού μου έρωτα!



Το μενού περιείχε λίγα και καλά! Τυροπιτάκια - λουκανοπιτάκια σαν κάθε πάρτυ που σέβεται τον εαυτό του (!), πιτσάκια, κοτομπουκιές, σαντουιτσάκια με τόνο (τα οποία τα έφτιαξε η κουνιάδα μου και τα τσάκισα!), cupcakes mickey mouse (η συνταγή που χρησιμοποίησα είναι αυτή, πρόσθεσα garny και mini oreo για αυτάκια και έτοιμα!), chocolate prezels (στα οποία έδειξε ξεκάθαρη προτίμηση ο Θανάσης...- και γέμισε τον τόπο σοκολάτες!!!), chocolate spoons (τα οποία είναι τέλεια για παιδικά πάρτυ) και απλά ποπ κορν τα οποία τα σέρβιρα σε ειδικά φακελάκια!!! 


Τον στολισμό, banner, σημαιάκια, καρτελάκια και ότι άλλο είχε να κάνει με τον στολισμό, τα βρήκα όλα από το αγαπημένο pinterest! Το μόνο που χρειάστηκα ήταν εκτυπωτή και ....βοήθεια στο κόψιμο! 
Ευτυχώς, τα άτομα που καλέσαμε αυτή τη φορά ήταν αυτό που λέμε λίγα και καλά και παρόλο που δεν ήρθαν άτομα που υπολόγιζα πολύ στην παρουσία τους  περάσαμε πολύ όμορφα. Κατάφερα ακόμα και εγώ και κάθισα και ήπια ένα ποτάκι και μίλησα με φίλους και συγγενείς.  


Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την γλυκιά μου αδερφούλα Γεωργία, που ήρθε από την Αθήνα για τα γενέθλια του Θανάση, που μου έφερε το ανιψομωράκι μας το Αννούλι μου και  για την πολύτιμη βοήθεια της, στην προετοιμασία των γενεθλίων. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την κουνιάδα μου Ρούλα, για την βοήθεια της σε όλα! Σίγουρα δεν θα γίνονταν γενέθλια χωρίς αυτές... και αν γίνονταν, σίγουρα δεν θα είχαν την ίδια επιτυχία! 


13 σχόλια:

  1. ολα πανεμορφα!! Χρονια πολλα στο Θαναση!! Γερος και τυχερος!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου! Να χαίρεσαι και εσύ τον κούκλο σου!

      Διαγραφή
  2. Να τον χαίρεσαι τον Θανάση!! Να τον δείς όπως επιθυμείς και να τον καμαρώνεις! Είμαι σίγουρη ότι περάσατε υπέροχα! Και του χρόνου με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κωνσταντίνα μου και εσύ να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

      Διαγραφή
  3. να τα εκατοστήσει! να είναι πάντα γερός και τυχερός! Το πάρτι ήταν σούπερ, μπράβο σου για τις δημιουργίες και εγώ σπίτι θα τα κάνω γιατί οι παιδότοποι είναι εντελώς παράλογοι με τις τιμές που ζητάνε. Δυστυχώς και εμείς έχουμε πάει 2 εβδομάδες πίσω.... και τα δικά μας είναι διπλά! Ο ένας θα κλείσει τον πρώτο του χρόνο και ο άλλος μου γιος τα 3!! Να τον χαίρεστε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διπλή χαρά, διπλό πάρτυ! Νομίζω θα περάσετε πολύ όμορφα!! Οι παιδότοποι έχουν ξεφύγει κατά πολύ, πιο πολύ συμφέρει να πάρεις 2-3 φίλους και συγγενείς και να πληρώσεις τον καφέ τους και την είσοδο των παιδιών παρά να πεις οτι είναι γενέθλια...

      Διαγραφή
  4. τέλεια όσα ετοίμασες!
    Να τα εκατοστήσει και να εκπληρώσει όλα τα όνειρά του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τα εκατοστήσει! Να τον χαίρεσαι! Μου αρέσουν πολύ τα πάρτυ σε σπίτια και καθόλου σε παιδότοπους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Και μένα σε σπίτια μου αρέσουν και τελικά θέλοντας και μη σε σπίτι τα κάνω τελικά!

      Διαγραφή