Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Crochet basket - Καλαθάκι με βελονάκι!

Συνειδητοποιώ ξαφνικά, ότι ενώ όλη μέρα πλέκω, στο ιστολόγιο μου, έχω ελάχιστες αναρτήσεις για το αγαπημένο μου βελονάκι. Η αλήθεια είναι, ότι ενώ μου αρέσει πολύ η φωτογραφία, σπάνια έχω χρόνο και τον κατάλληλο φωτισμό (χα χα χα) για να φωτογραφίσω τα δημιουργήματα μου! Αποφάσισα αυτό να αλλάξει. Θέλω να σας δείχνω κάθε φορά τι φτιάχνω, να σας διηγούμαι κάθε φορά την μικρή ιστορία, που κρύβεται από κάθε τι και πάντα, να σας παραθέτω την πηγή που βρήκα το κάθε σχέδιο.


Εγώ βέβαια, έμαθα να πλέκω στα αγγλικά και γιαυτό παρακολουθώ μόνο ξένα ιστολόγια, με σχέδια και πατρόν, οπότε ίσως όσες δεν ξέρουν την ορολογία στα αγγλικά, να δυσκολευτούν λίγο, αλλά και πάλι υπάρχει στο διαδίκτυο, πίνακας με τις αντιστοιχίες των πλέξεων, που σίγουρα θα βοηθήσει. 
Χωρίς πολλά λόγια, σήμερα θα σας δείξω το καλαθάκι μου! Μετά την μετακόμιση στο καινούργιο σπίτι, προέκυψαν αρκετά προβλήματα κυρίως λόγω έλλειψης αποθηκευτικών χώρων.  Το παλιό σπίτι παρόλα τα κουσούρια του, είχε μια τεράστια αποθήκη που με είχε βολέψει απίστευτα. Το καινούργιο σπίτι όμως δεν είχε αποθήκη, ούτε πατάρι, ούτε τεράστιες ντουλάπες να καλύψουν το κενό.  Επιπλέον, στο μπάνιο δεν είχε ντουλάπι για τα απαραίτητα, ούτε αρκετό χώρο ώστε να βάλω κάτι σαν συρταριέρα. Οπότε αποφάσισα να κάνω ένα καλαθάκι, για πίσω από την πόρτα, για πετσέτες, ίσως χαρτιά υγείας ή ότι άλλο προκύψει.



Αφού έριξα μια ματιά, στο αγαπημένο και αστείρευτο Pinterest, βρήκα αυτό που ήθελα! Το σχέδιο ήταν δωρεάν, αλλά μόλις το είδα μου φάνηκε λίγο δύσκολο, γιατί δεν είχα ξαναχρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη πλέξη. Ωστόσο μόλις έβαλα μπροστά σε ελάχιστο χρόνο το είχα τελειώσει! Μπορεί να φαίνεται δύσκολο αλλά δεν είναι, ίσα ίσα που γίνεται και πολύ γρήγορα...
Το σχέδιο, αν θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε είναι αυτό και βασικά είναι καλαθάκι κουκουβάγια και ίσως να σας αρέσει καλύτερα. Θα μπορούσατε κάλλιστα να βάλετε μέσα παιχνιδάκια που τριγυρίζουν στο σαλόνι ή και κουβάρια όπως έχω κάνει εγώ εδώ. 


Εδώ πια πήρε τη θέση για την οποία προοριζόταν και πήγε και ο Παύλος ο Φράνκης να του κάνει παρέα!


Αυτό το καλαθάκι ωστόσο, ήταν ένα "ενδιάμεσο" όπως συνηθίζω να λέω, γιατί ή βασική μου ενασχόληση είναι μια κουβέρτα, που πλέκω εδώ και κάτι μήνες. Μία η μετακόμιση, μία τα "ενδιάμεσα", γιατί μπορείτε να φανταστείτε ότι δεν είναι μόνο ένα, δεν λέει να τελειώσει! 


Η κουβέρτα η οποία πρέπει να τελειώσει άμεσα, γιατί προορίζεται για ένα μωράκι (θα σας πω την ιστορία όταν επιτέλους την τελειώσω!), είναι ένα αρκετά εύκολο μεν, αλλά χρονοβόρο εγχείρημα το οποίο δεν ξέρω αν θα ξαναεπιχειρήσω. Συνηθίζω να βαριέμαι εύκολα και θέλω συνέχεια να φτιάχνω καινούργια πράγματα, που τυχαίνει να βρω στις βόλτες μου στο διαδίκτυο.
Αυτή είναι μια μικρή ιδεά από την κουβέρτα!


Σύντομα θα σας δείξω και άλλα "ενδιάμεσα" που προέκυψαν κατά το πλέξιμο της κουβέρτας και δεν ήταν λίγα!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
    Το βελονάκι είναι αυτό που μου έχει ξεφύγει, αλλα όταν βλέπω τέτοια προτζεκτ λέω ...λες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως και λέω! Και μένα μου είχε ξεφύγει για χρόνια, αλλά πάντα με τραβούσε... Τελικά με έπιασε! ...για τα καλά!!!

      Διαγραφή
  2. Hi Lina ¡ que bonita esa cesta , se ve preciosa colgada en su baño ,,que tenga u buen comienzo de semana
    Besos

    ΑπάντησηΔιαγραφή