Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η επέλαση των θερμίδων και ένα βραβείο!

Μετά από ένα διήμερο καθαρίσματος, επιτέλους κάθομαι στον καναπέ. Φτιάχνω ένα καφεδάκι και σκέφτομαι με τι να το συνοδέψω.  Ε τι, ξεροσφύρι δε λέει! Και τότε με περικυκλώνει μια θύελλα τύψεων και αιωρούμενων θερμίδων και μου κόβουν τη φόρα.... Γαμώτο λέω, δεν έχει σνακ πάλι... Αυτή η δίαιτα (και καλά) με έχει καταστρέψει. Και από χάσιμο κιλών τίποτα! 82 κιλά  ξεκίνησα 82.400 είμαι! Όχι πρόοδο δεν έχω δει, αλλά να δεις που θα πάρω κιόλας!
Αρχίζω πάλι το ψάξιμο, κάπου έχω δει ότι οι δουλειές του σπιτιού χάνεις πολλές θερμίδες...

Για να δούμε:
  • Σκούπα, 112 θερμίδες η απλή, 119 η ηλεκτρική.
  • Σφουγγάρισμα, 129 θερμίδες
  • Βάλε πλυντήριο, κουβάλησε τον κουβά των ρούχων, άπλωσε, μάζεψε, όλο αυτό 73 θερμίδες
  • Σίδερο, 78 θερμίδες
  • Πλύσιμο πιάτων, 78 θερμίδες
  • Στρώσιμο κρεβατιών, 68 θερμίδες, εδώ συμφέρει να έχεις παραπάνω
  • Μαγείρεμα μια ώρα, 205 θερμίδες
  • Ενασχόληση με τα της αυλής. Ξέρεις, σκουπίδια, λάστιχο, καθάρισμα κάγκελα, 170 θερμίδες
  • Ξεσκόνισμα (μόνο..), 85 θερμίδες 
Φτου! Τώρα θυμήθηκα ότι δεν καθάρισα τα τζάμια... Κρίμα 102 θερμίδες ήταν αυτές!
Επικύψεις, ανατάσεις, τόνωση γλουτών, χεριών, μηρών. Μάλλον κάποιο λάθος έχει γίνει. Με τόσες χαμένες θερμίδες η γκόμενα του Messi θα ήμουν, όχι η Λίνα το ανθρωπάκι  της Michelin!
Τι??? Εσύ εκεί πίσω, κάτι είπες. Για πες το πιο δυνατά....! Α!  Το υποσυνείδητο μου είναι που μουρμουρίζει ειρωνικά "Λίνα τρως! Και ψεύδεσαι και τρως!"...
Δεν δίνω σημασία και προχωράω...
Αν λοιπόν έχεις και παιδί μέχρι 6 κιλά και ανεβοκατεβαίνεις σκάλες ή απλά είναι κατσικωμένο στην αγκαλιά σου, ένεκα attachment parenting, τότε καις το αστρονομικό νούμερο των 289 θερμίδων! Εμένα είναι ήδη 10 κιλά, η ζυγαριά όμως δεν βλέπω να κατεβαίνει!
Να μην σχολιάσω τις θερμίδες που καις στο σεξ (γελάει το σύμπαν όλο, το ξέρω...).
Ολόκληρη λίστα βρήκα στο γούγλη μου, με θερμίδες που καις, ανάλογα τη στάση, το μέγεθος (μη γελάς ούτε και εγώ το ήξερα...) και ως προς την τοποθεσία! Ένα ερώτημα είχα, η στάση "εν κινήσει" , που χάνεις 124 θερμίδες πως ακριβώς γίνεται? Έχει ο άντρας μου παπάκι, βολεύει?
Άστο, αγχώθηκα...
Κλείνω τον υπολογιστή. Σηκώνονται από τον καναπέ κουτσαίνοντας (από τις δουλειές ντε) και κατευθύνομαι προς την κουζίνα. Το υποσυνείδητο μου έχει ξυπνήσει και ουρλιάζει  μέσα στο αυτί μου "Μηηηηηηη!!! Έχεις να πας σε δυο γάμους, τον άλλο μήνα, πως θα χωρέσεις  σε φουστάνι"?
Το αγνοώ και ξεκινάω  να φτιάχνω λουκουμάδες. Όχι θα κάτσω να σκάσω! Άλλωστε έχω και την δικαιολογία που χρησιμοποιώ ουκ  ολίγες φορές....: θηλάζω!
Άντε φιλάκια!!!





ΥΓ Επειδή, τώρα τελευταία είναι λίγο δύσκολο, να καταφέρω να γράψω ολόκληρη ανάρτηση, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, την μαμά Γεωργία από το Μια μαμά στα ξένα, για το βραβείο που μου έστειλε!

Επειδή οι προηγούμενες εκμυστηρεύσεις μου ήταν πρόσφατες (εδώ) δεν θα κάνω άλλες... Προς το παρόν τουλάχιστον!! Γεωργία μου και πάλι σε ευχαριστώ και σου εύχομαι να περάσεις τέλεια στις διακοπές σου!!!




16 σχόλια:

  1. κι έλεγα ότι μονο εγω κάνω κάτι λάθος!
    επίσης, τις φωνούλες τις αγνοώ κι εγώ! δεν ξέρουν αυτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, αυτή τη δικαιολογία έχω βρει και εγώ, το θηλασμό... Η μπέμπα όμως δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για άλλες τροφές, ο θηλασμός συνεχίζεται ακατάπαυστα και τα κιλά παραμένουν...
    Πάντως αν καις τόσες θερμίδες με τις δουλειές θα έπρεπε να είχα χάσει κανένα δράμι... Όσο για τις θερμίδες που χάνεις από το σεξ, εκεί άνοιξα λεξικό για τις ξένες λέξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α εμείς μπορεί να τρώμε και σούπα και γιαούρτι αλλά το γάλα, γάλα! Είναι το επιδόρπιο του!!!
      Όσο για το σεξ, άσε καλύτερα...! Πάω να καθαρίσω τα τζάμια καλύτερα!!!

      Διαγραφή
  3. 124 θερμίδες εν κινήσει, ε; Για να φορέσω τα πατίνια μου την επόμενη φορά... ;-)
    Υ.Γ. Λουκουμάδες 4ever! Σιγά μην κάτσουμε να σκάσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ήταν έτσι όπως τα λένε, αυτές που βλέπουμε στις τηλεοράσεις θα πρέπει να ήταν θεόχοντρες (λες να κάθονται και να κάνουν δουλειές;).
    Μια χαρά σε βρίσκω οπότε βουρ στους λουκουμάδες (σιγά μην κάτσω να σκάσω). Τουλάχιστον εμείς δεν θα είμαστε στερημένες!!!!!!!!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάνε σεξ που καις περισσότερες να είναι χαρούμενος και ο σύζυγος και να κάνει εκείνος τις δουλειές του σπιτιού:)
    Μην αγχώνεσαι Λινάκι. Αγάλι αγάλι. Ναι, να προσέχεις αλλά μην σου κοπεί και το γάλα από το άγχος, είπαμε άλλωστε.....θηλάζεις:)
    συγχαρητήρια για το βραβείο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα κι εγώ κάποιος πρέπει να αναφέρει και το σεξ κι ήρθε το κατάλληλο άτομο! Χαχαχα τι δίαιτα προσπαθείς να κάνεις;

      Διαγραφή
    2. Δήμητρα και να θέλω δεν προλαβαίνω...! Γιαυτό γελάει το σύμπαν!! χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο ακόμα και για να φάμε παρέα!!!
      Γεωργία κάνω τη δίαιτα του ανανά! Ξέρεις.. τρώω τα πάντα ΕΚΤΟΣ απο ανανά!!!!

      Διαγραφή
  6. Καλώς σε βρήκα! Τι αγχώνεσαι με τις θερμίδες καλέ θηλάζουσα γυναίκα! Απόλαυσε τους λουκουμάδες σου! Φιλιά και θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γεια σου Λινα!!καλως βρεθηκαμε και καλη επιτυχια για τον διαγωνισμο μου!!τοσες θερμιδες με τις δουλειες του σπιτιου ε;η ζυγαρια γιατι δεν κατεβανει ομως;βρε μπας και ειναι χαλασμενες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι νομίζω οτι υπάρχει δολιοφθορά στη μέση... Η ζυγαριά μου είναι χαλασμένη... ΚΑΙ ο καθρεφτης.... ΚΑΙ τα ρούχα μου....
      πφφφφ.....

      Διαγραφή
    2. αα εχεις κι εσυ απο αυτον τον παραμορφωτικο καθρεφτη ε;τα ρουχα μπαινουν καλε στο πλυσιμο!!μια χαρα ειμαστε,σιγα μην σκασουμε κιολας!!!

      Διαγραφή