Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Καλοκαιράκι!

Είδαμε και πάθαμε φέτος να δούμε το καλοκαίρι. Πρώτη φορά έχει μπει ο Ιούνιος και ακόμα έχω κάνει μόνο δύο μπανάκια... Εδώ πέρσι έγκυος ήμουν, με μια κοιλιά σαν καρπούζι (κυριολεκτώ) και κάθε μέρα την έριχνα, την βουτιά μου! Την προηγούμενη Κυριακή, είδαμε που ζέστανε λίγο ο καιρός και είπαμε να δοκιμάσουμε να συστήσουμε το μπουριτάκι με τη θάλασσα! Φορτώσαμε λοιπόν την προίκα  μας, καρότσια, φαγητά, μπλεντεράκια, κυπελλάκια, κουταλάκια, πολλά φορμάκια γιατί ιδρώνει συνέχεια το πιτσιρίκι μου και φυσικά το καινούργιο μας swimtrainer που ανυπομονούσα να δω αν θα άρεσε στο μπουριτάκι! Δυστυχώς ενώ είχε ζέστη, το νερό δεν ήταν αρκετά ζεστό και ο μπουρίτος δεν γούσταρε καθόλου... Στεναχωρήθηκα γιατί πιστεύω οτι θα του άρεσε το μπανάκι... Η στεναχώρια μου ωστόσο δεν κράτησε για πολύ γιατί ο παππούς Θανάσης είχε ετοιμάσει σπέσιαλ  σουτζουκάκια και μπροστά στα σουτζουκάκια, κάθε στεναχώρια εξαφανίζεται!!! 

Το βράδυ ήμασταν καλεσμένοι σε γενέθλια πάλι. Δύο στα δύο ήταν το σαββατοκύριακο, το Σάββατο η νονά μας και  την Κυριακή ο φίλος του μπαμπά ο Νίκος. Δεν μπορώ να πω, φάγαμε τις μπριζολίτσες μας, ήπιαμε το πρώτο mohito του καλοκαιριού και γενικά χαλαρώσαμε λίγο, γιατί  από την μετακόμιση και μετά  μια αναμπουμπούλα υπήρχε! 
Στα γενέθλια της νονάς μας, της κάναμε δυο εκπλήξεις, που θα ήθελα να σας δείξω. Η μία ήταν ένα κολιεδάκι, που λέει νονά με γαλάζιο χαντράκι για το μάτι! Το βρήκα τυχαία στο first time mommy! Μόλις το είδα είπα αυτό είναι για την κουμπαρουλα μου. Και είχα δίκιο γιατί  ξετρελάθηκε! Η δεύτερη μας έκπληξη ήταν το μπλουζάκι, που φορούσε το Μπουριτάκι το βράδυ των γενεθλίων. Ήταν ένα φακελάκι, που πήρα από το jumbo όπου κόλλησα με γράμματα από τσόχα το μήνυμα "happy b day Nona " !!!! 
Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν εκτός απόν το φανελάκι και την τσόχα, αυτοκόλλητο αράχνη (για στρίφωμα), χαρτί και μολύβι, για να σχεδιάσω τα γράμματα και φυσικά ψαλίδι. Για να κολλήσουν τα γράμματα, χρειάζεται και σίδερο. Επιπλέον για να δώσω έμφαση στο νονά, έραψα τα γράμματα αυτά, με μωβ κλωστή αλλά αυτό ήταν προαιρετικό. 
Πως σας φαίνεται το αποτέλεσμα?
 Τώρα ετοιμάζω άλλο ένα φανελάκι, με καλοκαιρινό μηνυματάκι
Μέσα σε όλχα ξέχασα να αναφέρω ότι το πιτσιρίκι το ζουμπουρλίδικο έχει πλέον δύο δόντια!!!! Αυτό το παιδί με αφήνει πάντα άναυδη. Εκεί που είχε μείνει σχετικά στάσιμο, ξαφνικά μέσα σε 10 μέρες μπουσούλησε, σηκώθηκε όρθιος, έβγαλε το πρώτο του δοντάκι και προς τέρψη της μανούλας άρχισε και να χορεύει όταν ακούει μουσική!!!  Ααα και άρχισε να εκδηλώνει οξεία μαμακίαση!!! Ναι μεν, πάει σε όλους και είναι βολικό μωράκι, αν είναι όμως η μανούλα στο οπτικό του πεδίο θα κάνει κακό χαμό να βρεθεί στη αγκαλιά της! Οχι οτι με χαλάει!!!
Αυτά λοιπόν τα νέα μας θα επιστρέψω με το πρώτο μας (κανονικό) μπανάκι!
Φιλάκια! 

19 σχόλια:

  1. καλημερα!!!!τι ωραιες εκπληξεις κανατε στην νονα!!!ολα τελεια!!!για το μπανακι μην ανησυχεις,αν δεν τον πιεσεις σε λιγες μερες δεν θα θελει να βγει απο την θαλασσα!!!φιλιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια ειναι πως η νονά ξετρελάθηκε και εγω χάρηκα πολυ! Μπανάκι τελικά κάναμε χτες που είχε ανεβεί αρκετά η θερμοκρασία!
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  2. Μην ανησυχεις για το μπανακι. Θα του 'ρθει η ορεξη. Και ο δικος μου για ενα ολοκληρο καλοκαιρι σε τετοια ηλικια 9-10 μηνων θυμαμαι, δεν ηθελε καθολου να μπει. Δεν τον πιεσα καθολου. Το επομενο καλοκαιρι δεν εβγαινε:)
    Ωστε πνιξατε τον πονο σας με σουτζουκακια του παππου??? Μια χαρα σας βρισκω Λινα.
    Καλα, τα δωρα της νονας σας ειναι μαγικα. Ειδικα με το μπλουζακι θα ξετρελαθηκε.
    Φιλακια στο μπουριτακι, στη νονα του και αντε και σε σενα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τα φιλακια και ανταποδιδουμε! Ειδικά το μπουριτάκι θέλει λέει να σου στείλει ένα σπέσιαλ φαφουτικο!!! Αυτή την Κυριακή κάναμε μπανάκι, δυσκολεύτηκε λιγο στην αρχή αλλά μετα γούσταρε τρελά!!

      Διαγραφή
  3. Εμένα ο δικός μου δεν θέλει καθόλου το swimtrainer του. Χθες που πήγαμε για μπάνιο έσκασε στο κλάμα όταν του το φόρεσα. Μόλις το έβγαλα ήταν όλο χαρά. Το μπουριτάκι είναι σκέτη τρέλα στη φωτογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει μου έδωσες ιδέα! Αυτο με το κολιέ μάλλον θα το κάνουμε και εμείς δώρο στη νονά μας!!Τρομερή ιδέα μπράβο σου! Σίγουρα θα της άρεσε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε! Μόλις το είδα και εγω ειπα πως ειναι τέλειο για την κουμπαρουλα μου! Εχει και "μαμα" λες να το πάρω και αυτο???

      Διαγραφή
  5. Μη στεναχωριεσαι, αν ζεστανει λιγο ο καιρος δεν θα θελει να βγαινει απο το νερο! το επομενο καλοκαιρι περιμενε να σου κανει λιγο τον δυσκολο αλλα και παλι θα μπαινει. Μεγαλωνοντας καποια πιτσιρικια αλλαζουν αλλα σε γενικες γραμμες ολα λατρευουν το νερο! το κολιε και το μπλουζακι της νονας πολυ ομορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είπα και εγω αφού στο μπανάκι του κάνει πάρτυ καθημερινά πως ειναι δυνατόν να μην του αρεσει στη θάλασσα!!

      Διαγραφή
  6. Το έχω και εγώ άγχος για το αν θα αρέσει στη μπουμπού η θάλασσα, άντε να δούμε! Ευελπιστώ ότι τον Αύγουστο που θα έρθουμε Ελλάδα θα είναι ζεστά τα νερά! Τέλειο το μπλουζάκι που φόρεσε το μπουριτάκι, φοβερή ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Stamatia

    Εγώ τον έβαλα στην αρχή στην αγκαλιά και μετά του έβαλα το swimtrainer, είχα βέβαια ένα μικρό άγχος αλλά τελικά του άρεσε πολυ!
    Ελπίζω να το συνηθίσει και ο δικός σου, σιγά σιγά θα του αρεσει νομίζω!
    Φιλιά πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @mommyinhappiness

    Σίγουρα θα της αρέσει! Το θέμα είναι μετά που θα την συνηθίσει τι θα κάνετε που θα θέλει παραλία!!! Εμένα έβαζε τα χεράκια του μέσα στη θάλασσα και πιτσιλουσε όλο τον τόπο!
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ καλό καλοκαιράκι και καλά μπανάκια! άντε να ζεστάνει λίγο η θάλασσα να μπούνε και τα παιδάκια μας μέσα!
    Αυτό το κολιέ για την νονά ΤΕΛΕΙΟ!
    Πόσο είχε; Λέει το site; Θα μπω να δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό καλοκαίρι Μαργαρίτα μου!!! 25 ευρώ κάνει, εμένα μου βγήκε λίγο πιο ακριβό με τα μεταφορικά και την αντικαταβολή. Εχει και "μαμα"!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα καλώς βρεθήκαμε!! :) Συνάδελφοι ε;;
    Ναι φέτος καλοκαίριασε τον Μάϊο και τον Ιούνιο χάλασε.. Τώρα όμως ήρθαν απότομα οι ζέστες!Πολύ ωραία τα δωράκια! Να περνάς όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κατερίνα μου και εσύ να περάσεις ένα όμορφο καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  11. Τέλειο το κολιέ-αλλά και πιο τέλεια νονά δεν μπορούσες να βρεις!!
    Καλά βρε βλήμα,δυο ώρες πίναμε καφέ και δεν μου είπες οτι το παιδί ΣΗΚΩΘΗΚΕ,έβγαλε ΔΥΟ ολόκληρα δόντια και ΧΟΡΕΥΕΙ κι όλας????Φτου σου!
    Boo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα αφού τον είδες ρε που σηκώθηκε! Τώρα εντάξει δεν έτυχε να χορεψει κιόλας να τον δείς αλλά αυτό συνέβει μάλλον γιατί είχε απορροφηθεί απο τον έρωτα του - την κόρη σου!!!
      Που να τον δείς να κάνει μπάνιο! Δεν σου λέω τίποτα...!!!

      Διαγραφή
  12. 'Αντε κανόνισε να έρθεις προς τα έξω να βγάλουμε έξω τις κορμάρες μας,να τα "πούνε" και τα παιδιά με την ησυχία τους...χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή