Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τα πρώτα μας γενέθλια!


Πάει, πέρασε και αυτό... Χάθηκε στο χρονοντούλαπο με τις αναμνήσεις... Τα πρώτα μας γενέθλια πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία (ψώνιο!) και με αρκετή, για να μην πω τεράστια, κούραση! Οι καλεσμένοι, από το  "να μωρέ 5-6 φίλοι θα έρθουν", κατέληξαν να φτάνουν τους 50! Χωρίς να υπολογίζω τα παιδάκια, που ήταν τουλάχιστον καμία δεκαριά! Αφού προσπαθώ να θυμηθώ κάτι από εκείνη τη μέρα και δεν μπορώ... . Ήταν η πρώτη φορά που καλούσαμε  κόσμο στο σπίτι,  καθώς πριν την μετακόμιση μέναμε με τους γονείς μου, το χωριό και δεν είχαμε τη δυνατότητα. Ήρθαν όμως όλοι! Συνάδελφοι από τη δουλειά, φίλοι καλοί και αγαπημένοι, γονείς, αδέρφια, γείτονες και φυσικά τα κουμπαράκια  μου! Ο Χρήστος, ο Αντώνης, ο Μιχάλης και η Ειρήνη που σε δυο εβδομάδες, θα μου κάνουν την τιμή να γίνουν πνευματικοί γονείς, για το παιδάκι μου...

  Αλλά για τη βάφτιση θα μιλήσουμε άλλη φορά, είναι άλλωστε τόσα που πρέπει να πούμε!


Στα γενέθλια λοιπόν, με τη βοήθεια της πεθερούλας  μου, είχαμε έναν πολύ ωραίο μπουφέ, που είχε  από όλα! Τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κεφτεδάκια, πατατοσαλάτα, μακαρονοσαλάτα, τυροκεφτέδες στο φούρνο, λουκανικοκαλαμάκια (μεγάλη επιτυχία), μπαγκέτα γεμιστή  (το δικό μου αγαπημένο), κοτομπουκιές και από γλυκά, εκτός από την τούρτα, τρουφάκια και cake pops. Είχα και άλλα στο πρόγραμμα, αλλά δεν πρόλαβα! Οι ώρες της ημέρας μου φάνηκαν τόσο, μα τόσο λίγες! Μέχρι που σκεφτόμουν να καταργήσω τον ύπνο, αφού ούτως η άλλως δεν κοιμόμουν, που δεν κοιμόμουν λόγω άγχους! Γιατί είπαμε, ήταν το πρώτο μας επίσημο κάλεσμα και φυσικά τα πρώτα γενέθλια του Μπουριτακίου!  Πάντως δεν έμεινε ψίχουλο! Αργά το βράδυ όταν είχαν φύγει όλοι, έψαχνα κάτι να τσιμπίσω και δεν είχε μείνει τίποτα!! Αφού ο άντρας μου, δεν δοκίμασε καν την τούρτα! Στην επόμενη ανάρτηση θα σας δώσω και τις συνταγές που χρησιμοποίησα, από διάφορα ιστολόγια, με πεντανόστιμες συνταγές και κυρίως εύκολες!
Ξέχασα να σας πω, ότι το θέμα του πάρτυ μας, ήταν το αεροπλάνο. Και εξηγούμαι , το Μπουριτάκι από όταν γεννήθηκε, από όλα τα τραγουδάκια που του έλεγα, έδειχνε μια ιδιαίτερη προτίμηση στο "boing" του Κώστα Μπίγαλη. Ακόμα και σήμερα, τις περισσότερες φορές με αυτό το τραγούδι, τρώει το φαγητό του....!! Μόλις ακούει την εισαγωγή, αρχίζει και κουνάει χεράκια και ποδαράκια από χαρά! Έτσι το θέμα των γενεθλίων δεν θα μπορούσε να είναι άλλο, από το αεροπλάνο! Έψαξα στο διαδίκτυο ( εννοείται μέρες πριν) και βρήκα φοβερές προσκλήσεις και πολύ εύκολες στην κατασκευή τους στο genethlia.gr. Τελευταία στιγμή όμως άλλαξα γνώμη και χρησιμοποίησα μόνο τα φακελάκια και έφτιαξα προσκλήσεις μόνη μου. Το κείμενο ωστόσο και πάλι από το  genethlia.gr το δανείστηκα.  
Για να στολισμό του μπουφέ, έφτιαξα ένα μπανερ με σημαιάκια με αεροπλάνα φυσικά (φαίνεται στην πάνω φωτογραφία!) , το οποίο το βρήκα εδώ! Πρόσθεσα και μερικά αυτοκόλλητα από το jumpo και έτοιμος και ο στολισμός.
Είχα φτιάξει και ένα δεύτερο μπανερ με το όνομα του στο word (tutorial εδώ) αλλά δεν πρόλαβα να το στολισμό δυστυχώς.

Σημείωση: Η ανάρτηση αυτή είναι από τις 27 Σεπτεμβρίου! Από το τρέξιμο για την βάφτιση, δυστυχώς δεν μπόρεσα να την αναρτήσω νωρίτερα... Τώρα που έγινε πια η βάφτιση, βρήκα λίγη ώρα και τα κατάφερα! Για την βάφτιση θα σας πω σε επόμενη ανάρτηση όταν θα έχω και φωτογραφίες. Ένα μόνο θα σας πω......Πολύ κλάαααααααμα!!!! Εγώ καλέ, όχι το μωρό!!!!

17 σχόλια:

  1. Να τον χαίρεσαι! Να είναι καλότυχος και ευτυχισμένος και εσείς πάντα περήφανοι για εκείνον! Μου άρεσαν πάρα πολύ το banner και η πρόσκληση. Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Νίκη μου και εσύ να χαίρεσαι το γλυκάκι σου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφα όλα Λίνα μου, να τον χαίρεστε τον μικρούλη σας!! Να είναι γερός και δυνατός με ανθρώπους γύρο του που θα τον αγαπάνε και θα τον κάνουν χαρούμενο σε όλη του την ζωή!!!
    Ανυπομονώ να δώ φωτογραφίες από την βάπτισή σας, αλήθεια τι θέμα διάλεξες?
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Οι φωτογραφίες δυστυχώς θα αργήσουν λίγο γιατι ο φωτογράφος μας έχει πάει ένα επαγγελματικό ταξίδι :-(
      Το θέμα μας ήταν το αεροπλανάκι φυσικά όπως και στα γενέθλια αλλά δεν φάνηκε καθόλου στον στολισμό....
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  3. Πάρα πολύ όμορφα όλα Λίνα μου! καταπληκτικές ιδέες μας έδωσες! Να χαίρεσαι το βλασταράκι σου, να το δεις όπως ποθείς! Περιμένουμε με αγωνία και την βάπτιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, ευχαριστώ! Αφού προλαβαίνεις και διαβάζεις ακόμα αναρτήσεις, υποκλίνομαι! Και εσύ να χαίρεσαι τα μωράκια σου τα όμορφα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Χιλιόχρονος ο νεοφώτιστος (πια)!!!
    Να τον χαίρεστε,κορίτσι μου!!!!
    Το πάρτυ σας υπέροχο,τώρα έχουμε αγωνία να δούμε στιγμές από το "μλπουμ"!!!!
    Αυτή η μανούλα,ΟΛΑ για τον κανακάρη!!!!!!
    Φιλάκια,ψυχή μου,ακι να περνάτε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κορίνα μου! Πρέπει να δεις τις φωτογραφίες απο την βάφτιση.... Σε όλες κλαίω...! Με το που ξεκίνησε ο παπάς, ξεκίνησα και εγώ τις μύξες! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  5. Χιλιόχρονο να είναι το αγόρι σου και πάντα ευτυχισμένο! Τι όμορφες δημιουργίες! Μπράβο σας! Σου αξίζει βραβείο και σου το έχω έτοιμο! Πέρασε να το πάρεις. Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου! Και για τις ευχές και για το βραβείο! Περνάω αμέσως να παραλάβω!

      Διαγραφή
  6. ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΣΑΣ !!!ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να χαίρεσαι το μικρούλι σου και να είναι γερός και ευτυχισμένος.

    Ένα βραβειάκι σε περιμένει στο 4lifeidea.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γιώτα μου και για τις ευχες και για το βραβείο!

      Διαγραφή
  8. Να τον χαίρεσαι, να είναι πάντα γερός και τυχερός!!!Πολύ ωραίο το πάρτυ σου και χαιρόμαστε πάρα πολύ που χρησιμοποίησες τον φάκελό μας για την πρόσκληση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Και ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ιδέες που έχετε στο ιστολόγιο σας!

      Διαγραφή