Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Cup cakes με κρυμμένη καρδιά για ερωτευμένους!

Cup cakes με κρυμμένη καρδιά! 

               

Ε, ναι έτσι για σπάσιμο, εγώ γιορτάζω σήμερα! Για χρόνια ήμουν από τους επικριτές της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά φέτος λέω να πρωτοτυπήσω!
Έτσι κερνάω γλυκάκι! Cupcakes με κρυμμένη καρδιά! Σίγουρα κάπου το έχετε δει, ίσως και να το έχετε δοκιμάσει. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, μόνο λίγο χρονοβόρο αλλά το αποτέλεσμα σε ανταμείβει.
Άντε! Γρήγορα βάζουμε ποδιά και ξεκινάμε!


 Υλικά
3/4 φλ. βούτυρο
1 1/2 φλ. ζάχαρη
3 αυγά
1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
2 κ.γ baking powder
1/2 κ.γ αλάτι
2 1/2 φλ. αλεύρι
1 1/3 φλ γάλα

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε σε 3 δόσεις το αλεύρι και το γάλα (εναλλάξ), χτυπώντας μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το 1/3 του μίγματος (περίπου μιάμιση κούπα) και προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο (φωτό) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε το χρωματικό αποτέλεσμα που θέλουμε.  Βάζουμε σε μικρό βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι το μείγμα μας και το ψήνουμε στους 180ο για 20 λεπτά.



Μόλις κρυώσει το αφαιρούμε από το ταψάκι μας και κόβουμε τις καρδούλες μας με κουπ πατ.
Βάζουμε στο ταψάκι για τα cupcakes μας τα ειδικά χαρτάκια και βάζουμε δύο μικρές κουταλιές από το μείγμα που είχαμε αφήσει πριν (φωτό πάνω).
Έπειτα βάζουμε τις καρδιές μας μέσα, προσέχοντας όλες να είναι προς την ίδια μεριά, έτσι ώστε να ξέρουμε που θα κόψουμε το κεκάκι μας για να φανεί το σχέδιο. Από πάνω προσθέτουμε μια ακόμα κουταλιά από το μείγμα. Δεν χρειάζεται να είναι εντελώς σκεπασμένες οι καρδιές μας, στο ψήσιμο θα καλυφθούν από το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180ο για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και στολίζουμε με βουτυρόκρεμα της επιλογής μας!

Σερβίρουμε με αγάπη και πολλά φιλιά!

13 σχόλια:

  1. ακούγονται ωραία Λινάκι μου αλλά οι φωτογραφίες δεν φαίνονται αν δεν εχεις λογαριασμό στο flickr...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίνα μου για κάποιο λόγο εδεν εμφανίζονται οι φωτογραφίες σου. Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς και μου το είπατε χαμπάρι δεν θα έπαιρνα! Τώρα το διόρθωσα!

      Διαγραφή
  3. καλημερα φιλη μου!
    χρονια πολλα και γιορτινα!
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ok τώρα τις βλέπω... πω πω τι ωραίο χρώμα!!! Μπράβο Λίνακι!! φαίνονται πεντανόστιμα!! πολλα΄φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα άμα σου πω τι πατάτα έκανα! Τις είχα βάλει ορατές μονο σε μένα!!! Φιλια ελπίδα μου!

      Διαγραφή
  5. Ναι, το έχουμε ξαναδεί, αλλά προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου να το δω σε ελληνική εκτέλεση, να κρατήσουμε και την συνταγή! Δείχνει τέλειο και νοστιμότατο. Χρόνια Πολλά λοιπόν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εχεις δικιο και εγω τα αγγλικά τα εχω δει πολλες φορές αλλα ελληνικά δεν κυκλοφορούν πολλα. Η συνταγη βέβαια δεν είναι απαραίτητο να ειναι αυτή, μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει τη δική του αγαπημένη!

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραία ιδέα και εξαιρετικά πρωτότυπη!!πρέπει να το δοκιμάσω κάποια στιγμή!!
    Αν θες μπορείς να επισκεφτείς και το νέο μου blog diaba-zo.blogspot Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή