Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Βελονάκι αγάπη μου!!!

Η αγάπη μου για οτιδήποτε χειροποίητο, είναι πια γνωστή. Είτε είναι βραχιολάκια φιλίας (εδώ και εδώ ), είτε είναι δημιουργίες από τσόχα (καρδιές από τσόχα και ελεφαντάκια από τσόχα), ή με χαρτόνια (εδώ), δεν έχει σημασία.
Κατά καιρούς, καταπιάνομαι με κάτι καινούργιο.  Ένα μεγάλο μου όμως απωθημένο, από την παιδική μου ηλικία ακόμα,  ήταν το βελονάκι.  Έπλεκε η γιαγιά μου με βελονάκι, κούτες ολόκληρες με σεμεδάκια, κουβέρτες, στολισμένες πετσέτες με περίτεχνες δαντέλες....
Πάντα της έλεγα να μου μάθει, αλλά επειδή οι μέρες ήταν λίγες (η γιαγιά Αθήνα, εμείς Ρόδο), ποτέ δεν προλαβαίναμε.  Μετά έφυγα για σπουδές, μετά "έφυγε" και η γιαγιά, οπότε και δεν κατάφερα να μάθω την τέχνη..
Πριν κανένα μήνα,  ετοιμαζόμουν να πάω σούπερ μάρκετ, ξαφνικά αντιλαμβάνομαι, ότι έχω χάσει το πορτοφόλι μου, με ένα αρκετά μεγάλο ποσό μέσα, που προοριζόταν για λογαριασμούς.  Φανταστείτε την στεναχώρια μου. Πιο  πολύ όμως, με τρόμαξε το γεγονός, ότι κάποιος μπήκε -ξανά- στο σπίτι μας. Μένουμε σε ισόγειο και έχουν μπει άλλες δύο φορές στο σπίτι, οπότε καταλαβαίνετε την απόγνωση μου.

Για να μην πολυλογώ, στο σούπερ μάρκετ που πήγα μετά, βρήκα ένα σετ με 3 βελονάκια. Θα μου πείτε άσχετο! Χρειαζόμουν όμως, κάτι να ξεχαστώ, κάτι να ασχοληθώ για να μου φύγει το άγχος. Και έτσι τα αγόρασα!

Το ίδιο βράδυ, είχα μάθει ήδη τα βασικά και την άλλη μέρα, ξεκίνησα το πρώτο μου project...(μου έμαθες και το project μωρή βλαχάρα....! -η αδερφή μου από το τηλέφωνο!)
Το suffled statement necklace! Το αποτέλεσμα, πέρα από κάθε μου προσδοκία! Εντάξει η φωτογραφία δεν λέει και πολλά, αλλά θα αφιερώσω ολόκληρη ανάρτηση σε αυτό και θα βγάλω και καλύτερες φωτογραφίες. Από τότε, έπλεξα σκουφάκια, κορδέλες για τα μαλλιά, mary jane παπουτσάκια, κορώνες για την μπεμπούλα την ανηψούλα μου, κάλυμμα πάνας και φυσικά κολιέ και σκουλαρίκια!

Συνήθως, ακολουθώ πατρόν από blogs του εξωτερικού και η αλήθεια είναι, πως στα ελληνικά δεν ξέρω την ονομασία των πλέξεων! Έχει άπειρα σχέδια, φοβερές ιδέες και κυρίως δωρεάν σχέδια για να φτιάξεις οτι σκεφτείς!

Και ναι το δηλώνω πια επισήμως....I love velonaki!!!

ΥΓ1 άκουσα οτι φέτος είναι πολύ της μόδας το βελονάκι.... Πάνω στην ώρα έμαθα να πλέκω!
ΥΓ2 Το πορτοφόλι το βρήκα.... Το είχα ξεχάσει στο γραφείο..... ΕΛΕΟΣ δηλαδή, πιο αφηρημένη πεθάνεις!!!! 

29 σχόλια:

  1. Καλημέρα Λίνα μου!
    Είδες για να αγαπάς κάτι τόσο πολύ τί μπορείς να κάνεις από τη πρώτη κιόλας στιγμή;
    Ειλικρινά μαγεύτητα! Μου άρεσαν όλα τοσο πολύ! Ανυπομονω να δω και αλλα!
    Χαρηκα ιδιαιτερα που βρηκες το πορτοφολι σου! Παλι καλα! Κατι τετοια μας κανει το αγχος και η αφηρημαδα.
    Φιλακια πολλα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πληροφορώ οτι έψαξα και στο ψυγείο για το πορτοφόλι!! Ελεος πια με την αφηρημάδα μου....!

      Διαγραφή
  2. Ωραία, αφού βρήκες και το πορτοφόλι, και το βελονάκι βλέπω ότι σε θέλει πολύ, συνέχισε να πλέκεις γιατί αυτά που μας δείχνεις είναι πολύ όμορφα !!!!
    Φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την φόρα που πήρα εγώ στο τέλος θα γεμίσω το σπίτι με σεμεδάκια!!! χα χα χα

      Διαγραφή
  3. η μητερα μου έπλεκε πολυ όταν ήμουν μικρη,ωραιοτατα σχεδια και με παρακαλουσε να μάθω! Εγω τα σνόμπαρα τότε ...τωρα θελω να μαθω αλλα δεν μπορει αυτη...
    καλή συνέχεια να εχεις σε αυτο το project! xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαυτό υπάρχει το ίντερνετ! Αφού δεν υπήρχε πια η γιαγιά -από την οποία προφανώς και κληρονομησα την αγάπη για το βελονάκι - το κενό της εκμάθησης το συμπλήρωσε το youtube και τα blogs!!! Δοκίμασε το θα σου αρέσει πάρα πολύ!

      Διαγραφή
  4. Λίνα πολύ ωραία! Είδες αμά σου αρέσει τι μπορείς να κάνεις; Εμένα μου είχε μάθει η μαμά μικρή βελονάκι με τη λεπτή βελόνα για τα σεμεδάκια.... Εμεινα στα δυο κομμάτια έκτοτε... Αλλά θα μου άρεσε με τη χοντρή κλωστή και πολλά χρώματα! Εκείνη η ασπρίλα τότε με ξενέρωνε... Κάτι θυμάμαι ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την μαύρη μου αλήθεια τα σεμεδάκια δεν μου αρέσουν καθόλου!!! Μπορεί να εκτιμώ την δουλειά που θέλουν και τα υπέροχα σχέδια τους, αλλά δεν τα μπορώ με τίποτα στολισμένα!!!
      Αν θυμάσαι ξεκίνα, μην αργείς, έχει τόσα απίστευτα πράγματα να κάνεις!!!

      Διαγραφή
  5. Μπράβο σου που τα καταφέρνεις. Εγώ δεν πήρα τίποτα από τη μαμά που ήταν εξαιρετική στο βελονάκι!
    υπέροχες όλες οι δημιουργίες σου!
    Φιλιά και καλή σου συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν, αυτό το κολιέ είναι πανέμορφο! Μπράβο, γειά στα χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κολιέ είναι η αδυναμία μου, έχω φτιάξει 4 διαφορετικά σχέδια!!! Αυτό η αλήθεια είναι το αγαπημένο μου καθώς είναι και το πρώτο που έφτιαξα! Θέλει όμως καλύτερες φωτογραφίες!

      Διαγραφή
  7. Καλως ηρθες στο club!! Εγω το επαθα με την εγκυμοσυνη που επρεπε να ειμαι συνεχεια ξαπλα και καπως ετσι ξεκινησα το βελονάκι αλλά στο τέλος με κέρδισαν οι βελόνες!! Αυτοδιδακτη και εγω!! Ας ειναι καλά το internet!! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τελευταία εχω αρχίσει να σκέφτομαι τις βελόνες αλλά νομίζω οτι είναι ακόμα νωρίς. Δεν θέλω να τα μπερδέψω. Αλλά που θα πάει, κάποια στιγμή θα τις μάθω!
      Από το ίντερνετ φυσικά! Σου έχω πει οτι...I love internet????

      Διαγραφή
  8. αχ αχ... πόσο θα μου ΄'αρεσε να μπορούσα να φτιάχνω κι εγω διάφορα πραγματάκια..
    Κάτι όμως η έλλειψη υπομονής, κάτι ότι το χέρι μου δεν πιάνει, τελικά κάθομαι και χαζεύω δημιουργίες άλλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι έκανα κ εγω μέχρι που πήρα την απόφαση! Μήπως να το δοκιμασεις?

      Διαγραφή
    2. ξερω γω.. νομιζω οτι δεν θα καταφερω τιποτα και θα απογοητευτω...
      ανεβασε μερικα ποστ ακομη και ισως να με πεισεις!
      Καλημέρα λινάκι μου!
      Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!

      Διαγραφή
  9. you love velonaki and i love my sister που πιάνει το χέρι της και μου φτιάχνει ΟΤΙ μπορείς να φανταστείς. και για μένα και για το μπισκότο.. πριν λίγες μέρες μου ζωγράφησε σε ένα φορμάκι της μικρής ένα ροζ στηθοσκόπιο.. σα να λέμε.. dr. biscoto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα εισαι φοβερή! Οπως η δική μου αδερφη που μου έγραψε ολόκληρη λίστα που θέλει να της φτιάξω!

      Διαγραφή
  10. I love velonaki, too!!!! Και εγώ έχω εικόνες από τη γιαγιά μου στο χωριό και από τη μαμά μου. Έτσι πήρα και εγώ το μικρόβιο για το βεονάκι αλλά επειδή έχω ελάχιστο χρόνο δυστυχώς δεν πλάκω συχνά. Έχω φτιάξει πάντως 1-2 σεμεδάκια, τη μπορντούρα για μια κουρτίνα και ένα μεγάλο σεμέν οπότε τα καμαρώνω! Α.. εννοείται ότι με τον ερχομό της κόρης μου ξεκίνησα να πλέκω λουλούδια για τα κοκκαλάκια της και ένα φορεματάκι για μια κούκλα. Υπέροχα αυτά που έφτιαξες. Αναμένω την αναάρτησή σου με τις λεπτομέριες και επίσης μην ξεχάσεις να μας δώσεις κανένα link για σχέδια... Την καλημέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εννοείται και θα δώσω link! Εχω βρει πολλα και ευκολα σχέδια που ακομα κ αν δεν ξέρεις μπορεις να φτιάξεις. Εσυ που ξέρεις κιόλας... Θα κανεις θαύματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα! Σε προσκάλεσα στο ανοιξιάτικο παιχνίδι :) http://chrisfallenangel.blogspot.gr/2014/04/spring-lovers-tag.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλα μία βόλτα από το blog μου να παίξουμε! http://eleannasdeardiary.blogspot.gr/2014/04/spring-lovers-game.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θα χαρώ να γίνεις μέλος στην σελίδα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λίνα μπαίνω εδώ μεέσα και τι να δώ! Όλο αναπάντητες προσκλήσεις για το παιχνίδι της άνοιξης! Είδες για να σε σκέφτονται όλοι; Πάρε και τη δική μου πρόσκληση λοιπόν και να τα λέμε! http://mamadesekrisi.blogspot.gr/2014/04/blog-post_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο σου, όμορφα πράγματα φτιαχνεις .....
    Δεν έχω ιδέα από βελονάκι.......
    Πολλές ευχές !!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δε βρίσκω στοιχεία επικοινωνίας να σου στείλω προσωπικό μήνυμα! Ευχαριστώ για το σχόλιο σου! Σε σκεφτόμουν, έλεγα να σε ψάξω! Χαθηκες και δε ξέρω, ουτε που γνωρισόμαστε αλλά το ένστικτό μου έλεγε να σε αναζητήσω! Χαίρομαι που όλα είναι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελικά έχει γίνει μόδα! :)
    Μάθε τέχνη..!!
    Πολλά φιλιά καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή