Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

DIY: Βραχιολάκι φιλίας ή -γιατί όχι- βραχιολάκι για τον Μάρτη!

Σήμερα αποφάσισα μετά από απαίτηση πολλών αναγνωστών (και καλά!), να κάνω ένα tutorial για ένα εύκολο βραχιόλι φιλίας. Εγώ προσωπικά αντί για Μαρτάκι πάντα έφτιαχνα ένα τέτοιο βραχιολάκι και φορούσα.
Το βραχιόλι που θα σας δείξω σήμερα είναι πολύ εύκολο και μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε ακόμα και αν δεν έχει πιάσει ποτέ του κλωστή. Είναι το πρώτο σχέδιο που έμαθα και εγώ να κάνω και θα προσπαθήσω όσο γίνεται να σας δείξω βήμα βήμα πως γίνεται.

Βασικοί κανόνες:
1. Κάθε κόμπος γίνεται από 2 κόμπους, δηλαδή στην ουσία είναι ένας διπλός κόμπος.
2. Για κάθε κόμπο χρησιμοποιούμε πάντα δύο κομμάτια κλωστή.
2. Κάθε κόμπος πρέπει να γίνεται σχετικά σφιχτά.




Στο σημερινό βραχιόλι θα χρησιμοποιήσουμε:
  • Κλωστή σε 6 διαφορετικά χρώματα. Όσο πιο πολλά χρώματα, τόσο μεγαλύτερο θα βγει το βραχιόλι μας, αν όμως θέλουμε λιγότερα χρώματα αλλά μεγάλο μέγεθος τότε θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερα κομμάτια κλωστής από το κάθε χρώμα.
  • ψαλίδι
  • παραμάνα. Για να το καρφιτσώνουμε στο τζιν ή σε ένα μαξιλάρι όσο πλέκουμε και για να διορθώνουμε τυχόν λάθη.
Κόβουμε τις κλωστές μας περίπου 50 - 60  εκατοστά, ανάλογα το μέγεθος του χεριού που θα το φορέσει. Κόβουμε ένα κομμάτι από κάθε κλωστή.


Κάνουμε ένα κόμπο όλα μαζί τα χρώματα και για λίγα εκατοστά (6 περίπου) φτιάχνουμε μια πλεξούδα. Ασφαλίζουμε με ένα ακόμα κόμπο (φωτογραφία κάτω)

   

 Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το πλέξιμο! Ξεκινάμε από αριστερά και πλέκουμε προς τα δεξιά. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε πως είναι οι κλωστές μας. Θα ξεκινήσουμε από το -1- (ροζ) και θα κάνουμε ένα (διπλό πάντα) κόμπο με το -2- (μπλε).  Στη συνέχεια θα κάνουμε ένα κόμπο με το -1- (ροζ) με το επόμενο χρώμα στη σειρά το -3- (μωβ).  Συνεχίζουμε έτσι μέχρι και το -6- και στο τέλος το -1- (ροζ) έχει έρθει τελευταίο (6) και το μπλε πρώτο (1). 

Για να κάνουμε ένα (διπλό) κόμπο περνάμε την αριστερή κλωστή πάνω από τη δεξιά κλωστή (φωτογραφία 1) και έπειτα την περνάμε από μέσα στο κενό που έχουμε δημιουργήσει (φωτογραφία  2) και τραβάμε να γίνει ο κόμπος (φωτογραφία 4). Αυτός είναι ο πρώτος κόμπος, επαναλαμβάνουμε το ίδιο για να ολοκληρωθεί ο κόμπος μας. Αν είναι σωστός ο κόμπος μας θα πρέπει το χρώμα που βρισκόταν στα αριστερά να είναι τώρα στα δεξιά και το χρώμα που βρισκόταν στα δεξιά να βρίσκεται στα αριστερά.


Ο πρώτος μας κόμπος θα πρέπει να είναι έτσι ακριβώς όπως στη φωτογραφία.


 Όταν θα έχουμε τελειώσει την πρώτη μας σειρά το βραχιόλι μας θα έχει αυτή τη μορφή.(Το ροζ από πρώτο έχει πάει τελευταίο).


Και όταν έχουμε κάνει όλα τα χρώματα θα είμαι έτσι:


Όταν φτάσει το βραχιόλι μας στο μήκος που επιθυμούμε κάνουμε πάλι ένα κόμπο όλες μαζί τις κλωστές, κάνουμε ξανά μια πλεξούδα και πάλι ένα κόμπο. Έτοιμο!


Ελπίζω να ήταν εύκολο και κατανοητές οι οδηγίες μου. Αν έχετε κάποια απορία αφήστε ένα μήνυμα και θα απαντήσω! Καλή επιτυχία!

12 σχόλια:

  1. πολύ ωραίο!! κι εγω τα εκανα όταν ημουν στο γυμνασιο!! τι καλα που μου τα θυμισες.. πολλα φιλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά στο σχολείο γινόταν χαμός τότε, θυμάμαι φορούσα καμιά δεκαριά σε κάθε χέρι!!!

      Διαγραφή
  2. Καλημερα φιλη μου!
    Ομορφη ιδεα και ομορφο αποτελεσμα!
    Καλες αποκριες ευχομαι!
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλενάδα άργησα να απαντήσω, ελπίζω να πέρασες όμορφα τις απόκριες!
      Καλή Σαρακοστή!

      Διαγραφή
  3. Φανταστικό, πολύχρωμο και χαρούμενο!!! Μπράβο Λίνα. Τέλεια ιδέα. Να το δοκιμάσω βέβαια δε νομίζω, μου φαίνεται δύσκολο μιας και ειμαι ακαμάτρα αλλά θα το δείξω στις φίλες μου:)
    Φιλιά πολλά. Καλό μήνα να χουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ φανταστική, πολύχρωμη και χαρουμενη μου φίλη! Αν θες θα σου φτιάξω έγω να σου στείλω!
      φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφη ιδέα!! Με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνω! Και το blog είναι πολύ όμορφο! Χαίρομαι που σε βρήκα.
    Είμαι νέα μαμά και blogger. Αν θες ρίξε μια ματιά στο blog μου και πάρε μέρος στον διαγωνισμό που κάνω!

    Mama Petounia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mama petounia σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Αργησα λίγο να δω το σχόλιο σου και δεν ξέρω αν προλαβαίνω τον διαγωνισμό αλλά σύντομα θα κάνω μια επίσκεψη στο μπλογκ σου! Καλώς σε βρήκα!

      Διαγραφή
  5. Καλέ που πήγε το σχόλιο μου;;; Έγραψα πως αυτά τα βραχιολάκια είναι τέλεια και πολύ χαρούμενα!!! Μπράβο Λίνα που μας τα θυμισες!!!
    Φιλιά πολλά και καλή Σαρακοστή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα μου εγώ φταίω! Αργησα να δώ τα σχόλια λόγω μιας ίωσης που με ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες και δεν το είχα δημοσιεύσει....!

      Διαγραφή